Uncategorized

Met deze tips leg jij graszoden perfect aan

De kogel is door kerk, je hebt ervoor gekozen om je gazon van verse graszoden te voorzien. Een goede keuze voor een perfect gazon. Ga je de verse graszoden zelf aanleggen? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Als je geen ervaring hebt in het aanleggen van graszoden dan raden wij je altijd aan om deze dienst uit te besteden aan een hovenier of een tuinman. Zo ben jij altijd gegarandeerd van het mooiste resultaat. 

Voorbereiding

Controleer de ondergrond voordat je de graszoden gaat aanleggen. Het is belangrijk dat deze controle nauwkeurig wordt uitgevoerd. Je moet er zeker van zijn dat de ondergrond goed voorbereid is voordat de graszoden worden aangelegd. Doe hierbij ook onderzoek naar welke soort kunstmest je gebruiken moet bij het aanleggen van de graszoden. Als dit niet het juiste soort kunstmest is dan zal je gazon moeite hebben om te groeien en kan het zich niet goed hechten. 

Graszoden aanleggen doe je zo

Als de verse graszoden zijn bezorgd bij jou thuis dan is het belangrijk om de graszode meteen uit te rollen. Een graszode het contact met de grond nodig en vocht zodat de graszode kan overleven. Als het warm weer is bescherm dan de graszode door ze in de schaduw te leggen en door ze te blijven voorzien van vocht. Als je de graszoden gaat neerleggen begin dan langs de rechte lijn die het langste is. Zorg er bij het uitrollen voor dat de graszoden aan elkaar aansluiten en duw de graszoden randen naar beneden. Let er hierbij wel op dat je ze niet uitrekt. Probeer zo veel mogelijk te voorkomen dat de graszoden overlappen. Leg de graszoden aan zoals je een muurtje metselt. Ben je klaar met het leggen van de graszoden en is er gras “teveel”, dan snijd je dit met een mesje snel en handig bij.

Als je klaar bent met de graszoden aan te leggen rol dan over de graszode heen. Het is belangrijk dat dit gebeurt als je wilt dat de graszode zich goed hechten aan de ondergrond en als je de luchtbellen wilt verwijderen.

Als de graszoden zijn aangelegd zorg er dan voor dat er de eerste paar weken niet opgelopen wordt.  De vers gelegde graszoden mogen absoluut niet uitdrogen. Voorzie op een dagelijkse basis de graszode van veel water. Zorg ervoor dat de graszode s’ nachts ook genoeg water krijgen. Geef de graszoden veel water totdat ze zijn geworteld. Dit gebeurt na veertien dagen.

Het is niet verstandig om de graszoden aan te leggen bij vorst. Doordat het dan vriest is de ondergrond hard waardoor de wortels van de graszoden niet kunnen wortelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *