Uncategorized

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Wanneer een bedrijf of partij geld schuldig is aan jou, is het mogelijk om verschillende instanties in te schakelen om dit geld alsnog binnen te krijgen. Eén van deze instanties is het bedrijf AGIN Otten. Zij zorgen ervoor via incasseringen of door middel van deurwaarders dat jij alsnog het geld binnen krijgt wat de schuldenaar niet wilde of kon betalen. Dit kost natuurlijk ook geld voor de schuldeiser, want zo’n bedrijf kan dit natuurlijk niet gratis doen. Daarom proberen zij ook het geld dat jij aan hun moet betalen te vorderen van de schuldenaar.

Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder

De twee bekendste manieren om je geld terug te krijgen via een andere instantie is door een deurwaarder inschakelen, of door het gebruik maken van een incassobureau. Wanneer je een incassobureau inschakelt, zal deze verschillende aanmanende brieven verzenden aan de schuldenaar. Vaak wordt er dan alsnog betaald of komt men tot een betalingsregeling in bijvoorbeeld verschillende termijnen. Wanneer deze brieven geen effect lijken te hebben en er geen reactie op komt, zal er over moeten worden gegaan op dagvaarding. Een incassobureau is namelijk niet bevoegd om beslag te leggen op bezittingen van de schuldenaar en een deurwaarder mag dit wel.

Zo heeft een incassobureau bijvoorbeeld geen wettelijke status. Dit betekent dat iedereen zomaar een incassobureau kan beginnen, zelf wanneer je eventueel een strafblad zou hebben. Bij incassobureaus gaat het vaak om winst, daarom zijn veel bedrijven ook niet heel fijn om naar toe te gaan wanneer je een incassobureau wil inschakelen. Wanneer je een groot incassobureau zou inschakelen, werken deze vaak samen met advocaten en deurwaarders en heb je minder de kans dat jij of het bedrijf waar je geld van moet krijgen wordt opgelicht. Zeker voor eenmanszaken is het fijn om gebruik te maken van een incassobureau wanneer iemand of iets nog geld schuldig is aan jou. Dit omdat de betaling aan het incassobureau via de andere partij zal gaan en het jou anders heel veel tijd zal kosten om het geld terug te krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *