Uncategorized

Wat doet een makelaar?

Als je je huis wilt verkopen, helpt een makelaar jou daar meestal bij. Je kunt in eerste instantie ook proberen om zonder makelaar je huis te verkopen omdat er dan minder kosten aan verbonden zitten. Vaak raak je je huis dan niet kwijt en besluit je toch om een makelaar in te schakelen. Er komen veel verschillende dingen om de hoek kijken als je je huis gaat verkopen en rondom een makelaar. Daarom is het misschien handig om op een rijtje te hebben wat een makelaar allemaal doet. 

Verschillende makelaars en hun werkzaamheden

Wat voor werkzaamheden heeft een makelaar? Iedereen is daar wel eens benieuwd naar. Een makelaar is er dan ook niet alleen voor om bij jou een bord in de tuin te zetten met ‘te koop’ en dan vervolgens wachten wanneer iemand erop zal reageren. Om te beginnen heb je verschillende soorten makelaars en hun verschillende werkzaamheden, namelijk:

  • Aankoopmakelaar. Zoekt voor jou een woning uit die aan jouw wensen voldoet
  • Verkoopmakelaar. Geeft advies over een verkoopprijs en zoekt naar mogelijke kopers.
  • Verhuurmakelaar. Biedt huurwoningen aan, organiseert bezichtigingen en stelt huurcontracten op.
  • BOG-makelaar (bedrijfsonroerend goed). Werkt met ondernemers en beleggers die grote investeringen willen doen.

Welke makelaar kies je?

Je gaat je huis verkopen en je wilt graag hulp daarbij van een makelaar. Hierbij is het voor jezelf een idee om er een paar op een blaadje te zetten en er vervolgens daar eentje uit te kiezen. Klinkt makkelijk, maar kan moeilijker zijn dan je denkt. Je wilt namelijk wel een makelaar die zijn/ haar werk ook daadwerkelijk goed uitvoert, maar ook te vertrouwen is in zijn/ haar werk. Van t’ Hof kent de markt als geen ander en zorgt ervoor dat je niet alleen voor nu de goede keuze maakt, maar ook voor in de toekomst.

Makelaar op locatie

Makelaar Waddinxveen biedt veel verschillende woningen in Waddinxveen en omgeving aangezien tegenwoordig veel mensen naar Waddinxveen willen verhuizen. Waarom? Het ligt centraal, goed bereikbaar met de trein én je leeft nog steeds middenin het groen. Zij zorgen ervoor dat jij je niet hoeft te bemoeien met de verkoop van je huis en je kunt altijd contacten wanneer je een vraag hebt over het een of ander. Ook zorgen ze bij Van t’ Hof ervoor dat jouw woning altijd in de schijnwerpers staat en dus snel verkocht zou kunnen worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *