verhuizen

Handige tips als je verhuisd van of naar een appartement

Een normale verhuizing is al heel stressvol maar een verhuizing van of naar een appartement is nog stressvoller. In een huis heb je meerdere verdiepingen maar staan er op de begane grond meestal de grootste en zwaarste spullen zoals een bank en piano. Op de verdiepingen daarboven staan meestal meubels die of niet zo groot zijn of die je makkelijk uit elkaar kan halen en dan in je nieuwe huis weer in elkaar kan zetten. Als je echter in een appartement woont is dit een ander verhaal. Je moet namelijk ook een bank of piano naar boven krijgen omdat je nou eenmaal op een hogere verdieping woont. Deze meubelen passen ook niet in de lift. Daarnaast moet je ook met al je spullen veel meer sjouwen omdat je de hele tijd op en neer moet. En dan hebben we het nog geeneens gehad als er geen lift is in het appartementengebouw waar je woont of gaat wonen. Maar geen zorgen er zijn oplossingen die je een handje kunnen helpen.

Een verhuisbedrijf inhuren

Het eerste wat echt handig is om te doen is een verhuisbedrijf inhuren. Je kunt er dan zelf voor kiezen of je zelf je spullen in en uitpakt of dat het verhuisbedrijf dat ook voor jou doet. In ieder geval vervoeren ze wel al jouw spullen van je oude naar je nieuwe huis. Zo hoef je zelf niet constant spullen te vervoeren en zeker niet iedere keer die trap op en af. Verder zorgt zo’n verhuurbedrijf er ook voor dat jouw kledingkasten bijvoorbeeld gedemonteerd wordt en weer in elkaar wordt gezet en dat de wasmachine afgesloten en weer aangesloten wordt. Als je zelf niet zo handig bent is dit natuurlijk ideaal. Het kost wel wat geld maar dan hoef je zelf niet zo in de stress te zitten en hoef je je tijd niet te besteden aan het verhuizen. Zoals ik net ook al zei kun je dus ook je spullen laten in- en uitpakken. Dit is natuurlijk helemaal ideaal zodat je ook hier geen omkijken meer naar hebt. Echter kan het ook een goede reden zijn om eindelijk is een keer goed al je spullen uit te zoeken wat je wel en niet mee wilt nemen naar je nieuwe huis. 

Een ladderlift huren

Als je dus zware producten of meubels hebt die niet met de normale lift uit je appartement naar boven of beneden kan kun je een ladderlift huren. Een ladderlift huren wordt ook wel een verhuislift huren genoemd. Dit is een lift die van buiten naar jouw appartement wordt neergelegd naar boven. Hierop kunnen dus producten als een piano op worden vervoerd. Als je geen verstand hebt hoe je zo’n apparaat moet besturen doet het verhuisbedrijf dit ook voor jou. Daarnaast krijg je er ook beschermingsmateriaal zodat je zeker weet dat je producten die met de lift naar boven of naar beneden gaan niet beschadigen. 

Op tijd beginnen

Als je geen geld hebt om een verhuisbedrijf in te huren of je het gewoon niet nodig vindt, is het vooral belangrijk om op tijd te beginnen met verhuizen. Het is begrijpelijk als je je nieuwe huis nog niet in kan maar je kunt wel al alle spullen uit je oude huis gaan uitzoeken en inpakken. Als je dit namelijk allemaal al hebt gedaan stukje bij beetje totdat de verhuizing echt begint scheelt dit al een hoop. Zorg er daarnaast voor dat je al mensen hebt geregeld die je willen helpen met de verhuizing zodat je het niet helemaal alleen hoeft te doen. Ook is het handig als iemand uit je omgeving een bus of aanhanger heeft zodat er meer vervoerd kan worden per keer. 

2 reacties

  • Mark de Leen

    Verhuizen is zo’n klus! We moeten ook de was machine verplaatsen en dat zal veel werk zijn. Ik ben aan het overwegen om een verhuizbedrijf in te huren, maar ik denk als ik genoeg hulp krijg, dat het zelf wel lukt. Dit zijn hele goede tips, bedankt!

  • Emma de Graaf

    Wat een slimme tip om voor een verhuizing een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in verhuizingen en een ladderlift heeft! Wij verhuizen binnenkort van ons appartement op de 4e verdieping naar een koophuis. Het zou erg handig zijn als we een lift kunnen gebruiken voor het verhuizen van de zware meubels. Ik ga me hier verder in verdiepen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *