verhuizen

Verhuizen zonder zorgen: hier moet je aan denken!

Binnenkort is het dan eindelijk zover. Dan ontvang je de sleutels van je nieuwe woning. Stiekem kijk je er misschien best een beetje tegenop. Natuurlijk heb je er zin in om in je nieuwe huis te gaan wonen. Voordat dit kan gebeuren moet er echter nog genoeg gedaan worden. Er komt veel op je af voordat je in je nieuwe woning kunt trekken. Gelukkig hoeft de verhuizing niet alleen maar stressvol te zijn. Er zijn genoeg manieren waarop je de stress kunt verminderen. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk.

Ga jij binnenkort ook verhuizen en wil je hier zo min mogelijk stress van ervaren? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Houd rekening met het financiële plaatje

Een verhuizing kost niet alleen heel veel tijd en energie, maar kan ook financieel aardig in de papieren lopen. Denk alleen maar aan het verbouwen en inrichten van een nieuwe woning. Goed om daar nu al stil bij te staan. Hoe ga je dit allemaal bekostigen? Heb je voldoende spaargeld op de rekening staan? Is er al rekening gehouden met onvoorziene kosten?

Soms is geld lenen de enige oplossing om het huis helemaal naar wens te maken. Om te voorkomen dat je straks jarenlang met een torenhoge schuld zit is het wel belangrijk dat dit verantwoord wordt gedaan. Kies voor een lening die bij je past, die je ook daadwerkelijk terug kunt betalen en leen nooit meer dan nodig is. 

Wil je geld lenen voor een verbouwing of de inrichting van je nieuwe huis? Dan is een persoonlijke lening of het verruimen van de hypotheek vaak een goede keuze. Wat de beste optie is hangt vooral af van hoeveel er geleend moet worden en wat hier de bedoeling van is.

Zodra de financiële zorgen uit de weg zijn, zal dit al heel veel extra rust geven op de dag van de sleuteloverdracht.

Pak tijdig in

Je weet vaak ruim van tevoren wanneer je de sleutel in ontvangst mag nemen. Als het ook de bedoeling is dat je die dag direct verhuist, dan is het wel belangrijk dat dit ook snel kan gebeuren. Wacht daarom zeker niet met inpakken tot het laatste moment. Dat geeft alleen maar onnodig extra veel stress.

Begin in de weken voorafgaand aan de verhuizing daarom al met het inpakken van dingen die je niet regelmatig gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van de zolder of kasten waar je eigenlijk nauwelijks gebruik van maakt. Zorg ervoor dat je die laatste dagen enkel nog die dingen hoeft in te pakken die je dagelijks gebruikt. Dat scheelt een heleboel stress én tijd!

Schakel genoeg mankracht in

Denk zeker niet dat je alles alleen kunt doen. Vele handen maken licht werk. Schakel daarom altijd genoeg mankracht in tijdens de verhuizing. Vraag eventueel zoveel mogelijk mensen uit je omgeving. Deze doen dit graag als vriendendienstje. Zo bespaar je ook nog eens geld. Bovendien wordt het zo ook nog eens een stuk gezelliger. Je kunt er ook voor kiezen om professionele verhuizers in te schakelen. Dan hoef jij je daar niet extra druk om te maken. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *