Inspiratie

5 tips om de perfecte logeerkamer op je zolder te creëren

Je wilt graag een speciale logeerkamer hebben maar je denkt dat jij hier gewoon niet de ruimte voor hebt. Je hebt daarentegen wel die ongebruikte zolderruimte. Zou dat niet een goede oplossing zijn?

Het omzetten van een ongebruikte zolder in een logeerkamer, is echter iets ingewikkelder dan enkel maar een likje verf te gebruiken en er een nieuwe vloer leggen. Je verandert immers een ruimte die meer als een opslagruimte is ontworpen, in een ruimte om te wonen.

Hier zijn 5 handige tips voor het creëren van een fijne logeerkamer die comfortabel en functioneel is. Een perfecte ruimte waar jij jouw gasten bijzonder welkom laat voelen.

Een frisse en lichte ruimte

Het creëren van een perfecte logeerkamer moet altijd met een grote schoonmaak en een verfbeurt beginnen. Denk vooral aan lichte kleuren, effen patronen, niets te opvallend of visueel invasief. Een stijl die een rustige, gastvrije omgeving creëert waar jouw gasten zich behoorlijk comfortabel voelen en gemakkelijk kunnen vestigen.

Het moet ook een echt frisse ruimte met voldoende licht worden. Diverse prettig geprijsde lichtkoepels online bieden jou daar de snelste en beste mogelijkheid voor.

Gebruik veel comfortabele laagjes

We hebben het hier uiteraard over textiel. Een geweldig vloerkleed hoeft echt geen fortuin te kosten en is een uitstekende basis voor je logeerkamer. Denk hierbij aan een hoogpolig vloerkleed die heerlijk onder de voeten aanvoelt en ook gemakkelijk half onder een bed en half eromheen te plaatsen is.

Dit verankert het logeerbed niet alleen in de zolderruimte, maar geeft je gasten een bijzonder zachte plek om te staan ​​als ze ‘s ochtends uit bed komen. Maak het bed natuurlijk ook op met mooi beddengoed, dikke kussens en een plaid voor de koude nachten.

Denk aan comfort en functie

Een plafondventilator kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je gasten er zich in de zomer comfortabel voelen. Je wilt er daarnaast voor zorgen dat er voldoende ruimte in een kledingkast is, zodat de logés hier al hun kleding simpel in kunnen plaatsen.

Wat extra handdoeken, dekens en kussens komen altijd wel van pas. Misschien wil je ook een pitcher met vers water op het nachtkastje laten staan, tezamen met wat tissues en fruit.

Voeg wat extra ambiance toe

Niets voegt meer warmte en leefbaarheid aan een ruimte toe als ambiance. Gevarieerde texturen en patronen is zeker één van de favoriete ontwerp trucs van veel interieurdesigners. Ze voegen een extra dimensie toe en houden de blik in een ruimte in beweging.

En wat je verder ook doet, vergeet zeker niet om wat groen aan je gastenruimte toe te voegen. Want niets voegt meer stemming toe en verwelkomt de gasten meer dan verse bloemen en groen!

Als je wilt dat jouw logeerkamer een dubbel doel heeft

Een logeerkamer ook als een thuiskantoor gebruiken, is simpel te realiseren. Denk er echter wel goed over na. En plan de kamer zodanig in dat het niet rommelig is maar beide doelen prima vervult.

Denk aan een prachtig bureau, boekenplanken en een mooie slaapbank die gemakkelijk tot een bed getransformeerd kan worden. Zo’n slaapbank is per slot van rekening de eenvoudigste manier om een zolderruimte met een dubbele functie te creëren. Een ruimte waarin jij comfortabel kunt werken en waar jouw gasten zich prettig voelen.

Richt je logeerkamer ook met de juiste stijl en meubilair in. Hoewel een logeerkamer per definitie maar af en toe gebruikt wordt, betekent dat niet dat je logeerkamer een bijzaak moet zijn. Je gastensuite zal waarschijnlijk een aantal van de belangrijkste mensen in jouw leven tijdelijk huisvesten. Dus hoe comfortabeler ze zich in je huis voelen, hoe aangenamer de bezoeken voor iedereen zullen zijn!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *