Inspiratie,  Slaapkamer,  Thuis

Dit zijn de verschillende soorten rolgordijnen waaruit je kunt kiezen

Als je op zoek bent naar geschikte raamdecoratie, is je keuze voor een rolgordijn al snel gemaakt. Rolgordijnen bieden veel praktische voordelen en je keuze hierin is groter dan je denkt. Voor iedere combinatie van wens en doelstellingen met betrekking op het gebruik is er wel een geschikt rolgordijn te vinden. Je kunt onder andere de keuze maken voor lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen, rolgordijnen met een handmatige- en elektrische bediening en met betrekking tot de uitstraling van deze raamdecoratie lijkt het erop dat je oneindig veel opties hebt. We nemen je hieronder mee naar het aanbod van rolgordijnen.

Kiezen voor een standaard rolgordijn

Een standaard rolgordijn is de meest eenvoudige en voordeligste optie als je een rolgordijn gaat aanschaffen maar hiermee niet minder praktisch. Wil je goedkoop je rolgordijn kopen? dan is dit jouw keuze. Standaard rolgordijnen bestaan uit een stang waarom het doek gewikkeld is. Je kunt het gordijn (met een koord of ketting) omhoog en omlaag doen met behulp van een rolmechanisme. Er zijn ook elektrische rolgordijnen waarvoor je kunt kiezen. Een standaard rolgordijn is verkrijgbaar in een groot aantal kleurstellingen en kunnen een verschillend verduisterend vermogen hebben.

Waarom een vouwgordijn ook een rolgordijn is

Je zou denken dat een vouwgordijn niet tot de categorie rolgordijnen behoort maar dit is zeker wel het geval. De constructie van vouwgordijnen is immers hetzelfde als de hierboven beschreven standaard rolgordijnen met het verschil dat het gordijn niet oprolt maar opgevouwen wordt. Je kunt vouwgordijnen desgewenst ook voor een deel laten zakken. Veel mensen maken de keuze voor vouwgordijnen omdat deze raamdecoratie een mooie uitstraling heeft. Vouwgordijnen passen uitstekend in een klassiek- of landelijk interieur.       

Verduisterende rolgordijnen voor slaapkamers

Als je op zoek bent naar een rolgordijn voor een slaapkamer is het goed om naar het verduisterend vermogen te kijken. Verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van dikker doek dat geen licht doorlaat. Daarnaast sluiten verduisterende rolgordijnen het kozijn aan de zijkant volledig af waardoor deze gordijnen ook een isolerende werking hebben. Het is voor de volledigheid goed om te vermelden dat je verduisterende rolgordijnen ook kunt krijgen voor dakramen. 

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen zijn gordijnen waarbij de stof bestaat uit twee verschillende banen te weten een transparante en een gekleurde baan. Deze banen bewegen voor elkaar langs zodat je niet alleen een speels effect krijgt maar ook een wisselende lichtinval kunt creëren. Op deze manier kun je voldoen aan je wens voor privacy maar ook zorgen voor voldoende licht in je woonruimte.

Wanneer kiezen voor duettes?

Als je op zoek bent naar stijlvolle rolgordijnen is de kans zeker niet uitgesloten dat je op duettes uitkomt. Dit is dan ook een soort rolgordijn die we zeker onder je aandacht willen brengen. Duettes bestaan uit twee laagjes gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwen wanneer deze wordt opgetrokken. Het zijaanzicht geeft het beeld van een honingraatstructuur waar de touwtjes door heen lopen. De koorden zijn niet tot nauwelijks zichtbaar en de gaatjes (die je bijvoorbeeld wel bij plissé gordijnen ziet) heb je bij duettes niet. 

De belangrijkste conclusie die je uit dit artikel kunt trekken, is dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt als je op zoek bent naar een rolgordijn. Door je inzicht in je opties te geven, hopen we dat we de keuze makkelijker voor je hebben gemaakt maar het ontstaan van meer keuzestress kunnen we niet uitsluiten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *