Inspiratie

Gemakkelijk en snel je kraan vervangen

Het gebeurt niet snel dat je kraan kapot gaat, maar alles heeft een natuurlijke levenscyclus, inclusief kranen en kraan onderdelen. Daarom moet je leren hoe je je kraan kunt repareren voor het geval je kraan op een dag kapot gaat. Hieronder volgen enkele tips die kunnen helpen bij het vervangen van je kraan in huis.

Buitenkraan vervangen

In het algemeen zijn buitenkranen vaak kogelkranen of schroeftypes. Deze kranen geven eigenlijk alleen maar koud water. Deze kranen zijn meestal bevestigd aan een huls met schroefdraad die gelijk ligt met het oppervlak dat in een structuur is gestoken (zoals een buitenmuur). Met deze vorm is demontage eenvoudig en wordt de schroefdraadverbinding meestal verborgen door een cirkelvormig masker dat de kraan voltooit. Het lichaam van de dispenser moet vrij dicht bij de schroefdraadverbinding worden vastgepakt met een papegaai sleutel en vervolgens tegen de klok in worden gedraaid, nadat de watertoevoer naar de hoofdklep van het huis is afgesloten. Na het verwijderen van de kraan is het raadzaam om een ​​pijp borstel of tandenborstel te gebruiken om de schroefdraad van de muurdoorvoer schoon te maken. Als er niet meteen een nieuwe kraan geplaatst wordt, schroef je er bij voorkeur een schroefdop op.

Badkamer- en keukenkraan vervangen

De schroefdraadbussen voor warm en koud water die uit de muur steken, zijn aan de aan de muur gemonteerde keuken- of badkamer kranen bevestigd met twee adereindhulzen met zeskantmoeren. Pak de adereindhulzen vast met een vorksleutel of verstelbare sleutel en draai tegen de klok in om eerst de gebroken kraan te verwijderen. De kraan kan worden verwijderd zodra de laatste schroef is losgedraaid. De twee S-vormige fittingen waarmee de afstand tussen de aansluitingen en de kraan aansluitingen is gewijzigd, worden nog op de muurdoorvoeren geschroefd. Je kunt deze op hun plaats laten of ze eruit halen en nieuwe op hun plaats zetten. In elk geval moeten ze dan worden gedraaid om de afstand van de aansluitingen van de nieuwe kraan aan te passen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *