Een landelijke woonstijl op zolder: zo doe je dat
Inspiratie,  Interieur

Een landelijke woonstijl op zolder: zo doe je dat

Een van de populairste woonstijlen is en blijft toch wel de landelijke woonstijl. En terecht! Deze woonstijl straalt comfort, rust en sfeer uit en het is bovendien ook een interieurstijl die gezellig overkomt. Vooral mensen die graag nostalgie en een plattelandse sfeer willen hebben in hun huis nemen deze woonstijl in hun woning. Daarnaast is deze interieurstijl ook erg simpel en puur, waardoor het ook geschikt is voor mensen die op een budget zitten. Het is namelijk niet nodig om veel geld uit te geven aan een landelijke interieur.

Ben je momenteel van plan om een zolderkamer een nieuwe look te geven? Overweeg dan om deze ruimte in te richten naar een landelijke woonstijl. In dit blog leggen wij je meer uit over deze interieurstijl en hoe je dit gemakkelijk kan creëren.

Een landelijke ingerichte zolder: hoe en wat

Het doel van een landelijke ingerichte ruimte is om een sfeervolle, knusse en gezellige plek te creëren. Dit wordt gedaan door veel rustieke meubels te plaatsen, voornamelijk gemaakt van het materiaal hout. Hout zorgt voor een warm gevoel, dus voor deze reden is het een dominant soort materiaal in een landelijk interieur. Kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieen op maat, als je dakruimte ramen heeft. Als laatste wordt er ook veel gebruikgemaakt van andere natuurlijke materialen, zoals rotan of riet.

Het kleurenpallet van een landelijke zolder is ook vrij simpel. Er wordt veel inspiratie opgedaan vanuit de natuur, dus ga voor natuurlijke kleuren zoals taupe, zand, linnen, bruine tinte (zoals beige), groen en grijs. Vaak worden de laatste twee kleuren veel toegepast in de accessoires (zoals kussens of gordijnen) en de eerste paar kleuren worden toegepast op de de grote elementen van de ruimte, zoals de vloer en muren. Kies bijvoorbeeld voor een dakraam rolgordijn in het groen en combineer dit met een taupe vloerkleed. Een landelijk interieur is heel flexibel, dus het is perfect voor zolderkamers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *