Inspiratie

4 tips om meer daglicht in huis te krijgen

Druk met het opnieuw inrichten van je woning? Dan zul je waarschijnlijk veel websites hebben bezocht, zoals bijvoorbeeld colorhanger.com/. Iets wat veel mensen willen is veel daglicht in huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit effect creëert? 

Tip 1: Ga voor lichte kleuren in je woning

Het eerste en wellicht makkelijkste is om lichte kleuren in je woning toe te voegen. Ga voor een licht gekleurde bank en kies een mooi lichte kleur voor op de muur. Je kunt nu denken, dit heeft helemaal niks met daglicht te maken. Dit heeft het zeker wel! Een lichte inrichting in je huis zorgt er namelijk voor dat daglicht wordt weerkaatst. Donkere kleuren nemen over het algemeen daglicht sterk op, bijna zoals een spons, terwijl lichte kleuren het effect hebben dat lijkt op een spiegel. Geen zin om al je meubels te vervangen? Ga dan voor lichte accessoires. Ook deze doen al wonderen.

Tip 2: Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt. Lees hier meer!

Zorg voor veel ruimte in je huis, zodat je zo weinig mogelijk schaduwen vormt. Wanneer je namelijk veel hoge meubels hebt staan, zal het daglicht worden gebroken en zal er een donkere schaduw in je kamer worden gevormd. Wees dus kritisch en loop een ronde door je kamer, waarbij je goed kijkt naar wat weg kan. Ook geldt dit voor accessoires, omdat deze vaak ook licht tegen houden. Hang dus niet je hele muur vol met schilderijen. Zet ook geen grote objecten voor je raam, maar zorg voor een minimalistische optie, zoals slanke, minimalistische kapstokken. Lees hier meer over eenvoudige maar stijlvolle kapstokken.

Tip 3: Zorg voor een lichte omgeving rond je ramen

Een makkelijkere manier is om naar je ramen te kijken, en wat hier omheen hangt. Heb je bijvoorbeeld zware, donkere gordijnen? Dan zorgt dit voor de benodigde licht afbraak. Zorg er dus voor dat je lichte gordijnen hebt die licht doorlaten en je je kozijnen ook een licht kleurtje geeft. Hierdoor kun je het daglicht dat door je ramen heen komt goed benutten.

Tip 4: Haal blokkades rond je raam weg

Zorg ervoor dat je geen grote dingen voor je raam hebt staan, zoals een kapstok van colorhanger of een grote kast. Dit blokkeert natuurlijk opvallend je daglicht. Vanuit buiten kunnen er ook obstakels zijn, zoals een hoge boom of wilde struiken. Zorg dat deze verwijderd worden of gesnoeid, zodat er nog wel voldoende daglicht bij jou naar binnen kan komen. Ga voor een simpele, minimalistische kapstok in plaats van eentje die pompeus en in de weg staat. Zo kan er nog licht door heen komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *