Inspiratie

Dit is wat je kan doen om je huis beter te ventileren

De winters worden steeds kouder en de zomers worden steeds warmer. Met name voor slecht geïsoleerde huizen is de extreme hitte niet uit te houden binnen. De warmte komt in no-time in de woning als de zon op het huis schijnt en het raam open helpt ook niks. Het goed ventileren van je woning is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Goed geïsoleerde huizen hebben een slechte automatische ventilatie omdat er geen lucht door naden en kieren kan komen. Zorg altijd voor een goede toevoer van frisse lucht, wij geven je graag een aantal tips. 

Automatische ventilatie 

Vroeger waren huizen slecht geïsoleerd waardoor er altijd frisse lucht naar binnenkwam via naden en kieren. Met de nieuwste isolatietechnieken is dit gelukkig én helaas verleden tijd. Het voordeel is dat het beter is voor het milieu en je flink wat kosten bespaart. Het nadeel is dat we vaak vergeten te ventileren terwijl frisse lucht juist erg goed is voor onze gezondheid. 

Zet ramen niet open! 

Je zou denken dat het ventileren van je huis gebeurt door middel van ramen. Dit werkt echter niet altijd. Als de lucht die binnen in je huis kouder is dan buiten, dan komt er alleen maar meer warme lucht binnen. Hierdoor voelt het huis niet koeler aan. Ventileren (niet luchten) is wel slim om de hele dag te doen. Dat kun je het beste doen door een ventilatiesysteem of door ventilatieroosters open te zetten.

Airconditioning 

Ook het ventileren met airconditioning kan een goede optie zijn. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen in Nederland een airco. De zomers worden heter en airconditioning is zeker geen overbodige luxe. Een airco voert frisse buitenlucht aan en beschikt over luchtfilters die pollen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht halen. Dit kan een uitermate geschikte oplossing zijn voor mensen met hooikoorts. 

Ventilator 

Een ventilator kan worden gebruikt om frisse lucht van buiten naar binnen te brengen. Door een ventilator te gebruiken kan lucht binnen verkoelen en worden ververst. Hiervoor heeft u keuze uit veel verschillende ventilatoren. Denk aan een tafel ventilator, staande ventilator of een vloerventilator. Het voordeel van een vloer ventilator is dat die luchtstromen via de onderkant aanstuurt naar boven en geleidelijk de lucht ververst. 

Ventilator kopen bij Maxtotaal.nl 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je een vloerventilator kopen? Bekijk dan het gehele assortiment op de website.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *