Inspiratie

Plant terrariums: hoe maak je een oogverblindend levend decorstuk

Op zoek naar een manier om wat leven aan je interieur toe te voegen? Waarom probeer je geen plant terrarium! Deze trend is de laatste tijd steeds populairder geworden, en niet voor niets – ze zijn een leuke en makkelijke manier om wat kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan elke kamer. In dit blogartikel bespreken we de basisprincipes van het maken van je eigen plant terrarium. We overlopen de verschillende soorten planten die het goed doen in terrariums, en hoe je de juiste bak kiest en dienovereenkomstig decoreert. Dus als je op zoek bent naar een nieuw DIY project, lees dan verder voor alles wat je moet weten over plant terrariums!

Welke planten doen het goed in plant terrariums

Je kunt verschillende verschillende planten in je plant terrarium hebben, maar er zijn er een paar die het best werken. Enkele van de meest populaire opties zijn vetplanten, lucht planten en varens. Deze planten zijn allemaal vrij klein en vergen niet veel onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor terrariums. Je kunt ook cactussen of andere woestijnplanten gebruiken als je eens iets anders wilt.

Bij het kiezen van planten voor je terrarium, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de bak die je gebruikt. Als je een erg kleine bak gebruikt, zul je kleinere planten moeten gebruiken, zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien. Als je een grote bak gebruikt, kun je ook grotere planten of zelfs meerdere soorten planten gebruiken. Gewoon zorg ervoor dat ze allemaal dezelfde licht- en water vereisten hebben, zodat ze samen kunnen gedijen.

Nu je weet welke planten je moet gebruiken, kunnen we verder gaan met het kiezen van de juiste bak.

Het kiezen van de juiste bak voor je plant terrarium

Het soort bak dat je gebruikt voor je planten terrarium is volledig aan jou. Het belangrijkste is dat het een deksel heeft om een gesloten omgeving te creëren. Sommige mensen geven de voorkeur aan viskommen of andere doorzichtige bakken zodat ze de planten van alle kanten kunnen zien. Anderen geven de voorkeur aan meer decoratieve opties zoals mason jars of vazen. Het hangt echt af van je persoonlijke voorkeur.

Als je eenmaal een bak hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met decoreren!

Het versieren van je plant terrarium

Een plant terrarium kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als je zelf wilt. Als je een doorzichtige bak gebruikt, kun je gekleurde stenen of grind gebruiken om wat contrast toe te voegen. Je kunt ook kleine figuurtjes of andere decoraties toevoegen. Als je een meer ondoorzichtige bak gebruikt, kun je deze verven of bedekken met stof. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het decoreren van je plant terrarium!

Nu je de basisbeginselen kent van het maken van een plant terrarium, probeer het eens! Het is een leuk en gemakkelijk DIY project dat iedereen kan doen. En eens je er één gemaakt hebt, ben je verkocht! Als je niet zoveel tijd hebt of niet zo creatief ingesteld bent zijn er ook een aantal plekken waar je een kant en klaar plant terrarium kan kopen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *