Thuis

Heb je last van vocht in de kelder? Dan hebben we hier een aantal tips

Vocht in kelder kan soms lastig zijn. Een vochtige kelder kan verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak van vocht in de kelder is dat de kelder niet voldoende geventileerd is. De buitenmuren van de kelder zijn niet voldoende bestand tegen grondwater dat de kelder van buiten binnenkomt. Krijg je vervolgens een dag of nacht van zware regenval, dan is je kelder niet bestand tegen dit water. Het water komt dan door de muren het water in.

Oorzaken van vocht in de kelder

Hiernaast kan het ook voorkomen dat de kelder vochtig wordt door de verhoogde druk van grondwater of door grondwater dat te hoog staat. Murprotec kan je helpen bij dit probleem. Zijn de wanden van de kelder gemaakt van een poreus gesteente, dan zullen deze wanden slecht tegen water kunnen. Poreus gesteente is dus vaak ook een reden van lekkage. Vocht in de kelder is lastig, maar gelukkig kun je er wel iets aan doen. Zo kun je de binnenzijde van de wanden van de kelder laten voorzien van waterdicht cement, zodat het water niet meer verder kan binnendringen in de kelder. Is het niet mogelijk om het water in de kelder goed tegen te houden, dan is het soms beter om het water af te laten voeren met behulp van een systeem. Zo’n drainagesysteem is beschikbaar in verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerdrainage maar ook randdrainage.

Het tegengaan van condensatie in de kelder

Zoals eerder benoemd is vocht door condensatie ook vaak een grote oorzaak van drainage. Een slechte ventilatie is eigenlijk altijd de oorzaak voor deze condensatie. Het aanbrengen van een goed systeem voor het ventileren van de kelder kan je helpen met het ventileren van je kelder, zodat je minder last zult krijgen van vocht. Een kelder die niet vochtig is kun je dan mooi gebruiken voor het opslaan van verschillende voedingsmiddelen zoals wijn. Ook kun je de ruimte gaan gebruiken als opslagruimte voor boeken of als sportruimte.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *