Inspiratie,  Thuis

Hoe maak je je huis ook geschikt voor je huisdieren

Met een kattenluik kan je kat via een apart luikje naar buiten. De uitvinding van het kattenluik wordt algemeen toegeschreven aan Sir Isaac Newton. Hij zou op het idee van het kattenluik zijn gekomen nadat zijn kat de deur van zijn verduisterde laboratorium steeds maar open had gedaan. Isaac Newton sneed een klein gaatje ter grootte van een kat in zijn deur en hing er een zwarte doek over en zo werd het kattenluik uitgevonden. Er zijn echter aanwijzingen dat kattenluiken (of op zijn minst kattengaten) al eeuwen voordat Isaac Newton werd geboren, bestonden. Tegenwoordig gebruiken mensen een kattenluik chip om hun katten het gemak te bieden om naar believen binnen en buiten het huis te komen.

Uitvinding van de eerste kattenluikchip

Een dierenarts uit Guernsey die vaak werd gevraagd naar het ontwerp en de functionaliteit van kattenluiken, creëerde zelf een innovatief kattenluik na een heleboel vragen te hebben ontvangen. Het kattenluik heeft een uniek verkoopargument omdat het synchroniseert met het bestaande microchipnummer van je kat. Hierdoor kan het kattenluik alleen worden beperkt tot bepaalde katten. Het was de eerste keer dat microchips werden gebruikt in combinatie met kattenluiken en de uitvinding is al bekroond met prijzen voor zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit.

Hoe kattenluikchips werken

De kattenluikchip werkt door middel van radiofrequentie-identificatie om het microchipimplantaat op het lichaam van een huisdier te lezen. Het is niet langer nodig dat een kat een halsband draagt ​​die verloren kan gaan als je katten vechten met andere katten. Andere high-end deuren gebruiken een sleutel met een RFID-chip. Het enige nadeel is dat deze methode vereist dat je katten halsbanden gebruiken. De sleutel zit aan de halsband van het huisdier en de elektrische deur gaat alleen open voor de katten die de sleutel hebben gekregen. Dit zorgt ervoor dat andere dieren niet via deze je huis binnen kunnen komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *