Hobby

Dit moet je weten over bodembedekkers in je tuin!

Waarschijnlijk bestaat jouw tuin voornamelijk uit bestrating of gazon. Heb jij wel eens nagedacht over bodembedekkers? Ze kunnen namelijk bijdragen aan de uitstraling van jouw tuin, maar ze helpen ook bij andere belangrijke zaken. In deze blog behandelen de eigenschappen van bodembedekkers aan de hand van een aantal vragen. Na het behandelen van deze vragen, weet jij wat de voor- en nadelen van bodembedekkers zijn.

Beschermt het tegen onkruid?

Verschillende bodembedekkers beschermen jouw tuin tegen verschillende factoren, waaronder onkruid. Onkruid komt namelijk niet door de meeste bodembedekkers heen, waardoor de uitstraling van jouw tuin geen negatieve invloeden krijgt. Daarnaast zorgen verschillende bodembedekkers, zoals schors, tegen uitdroging van de grond. Ook beschermt het planten tegen vorst. Ten slotte zijn bodembedekkers ook gewoon een aanvulling voor de uitstraling van jouw tuin.

Beschermt het tegen beestjes?

Net als onkruid, komen verschillende beestjes moeilijk door bodembedekkers heen. Voornamelijk slakken hebben moeite met het doorbreken van een laag bodembedekkers. Heeft u veel last van ongewenste beestjes? Zo ja, dan adviseren wij je om eens te kijken naar bodembedekkers.

Wanneer moet ik bijvullen?

Er zijn veel verschillende bodembedekkers. Sommige bodembedekkers moeten dan ook vaker bijgevuld worden dan anderen. Zo moet je vaker bodembedekkers als boomschors kopen, dan bijvoorbeeld stenen. Dit komt onder andere door het gewicht van boomschors en de mogelijke kans op schimmels. Cacaodoppen verteren bijvoorbeeld ieder jaar. Dit geeft meer voeding aan de bodem dan bijvoorbeeld bij schors, maar het betekent ook dat je ieder jaar nieuwe cacaodoppen moet aanschaffen.

Meer weten?

Er bestaat zoveel informatie over bodembedekkers, dat het niet allemaal in deze blog past. Wij adviseren je daarom om een specialist te benaderen voor specifieke vragen. Er zijn verschillende aanbieders, zoals 123natuurproducten, die je advies kunnen geven over juiste bodembedekkers. Zo kom je erachter welke bodembedekkers het beste in jouw tuin past en het minst kost.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *