spiegel en een inloopdouche
Thuis

Hoeveel ben je kwijt voor een nieuwe badkamer in 2022

Ben je van plan om een nieuwe badkamer te plaatsen en vraag je jezelf af hoeveel het gaat kosten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog helpen wij jou inzicht te krijgen in de kosten van een badkamer in 2022. Zo heb je een goede richtlijn voor jouw nieuwe badkamer.

Hoe bepaal je de kosten?

Dit is erg afhankelijk van een aantal factoren, je moet vooral denken aan materiaalkeuze, de grootte van jouw badkamer en of je zelf gaat klussen. Een grote badkamer kost meer dan een kleine badkamer, en een aannemer inhuren kost ook meer dan zelf verbouwen. Wij zullen in deze blog enkele voorbeelden nemen van standaard situaties.  

Budget badkamer

Een budget badkamer is een relatief kleine badkamer. Het bestaat om simpele elementen zoals een douchecabine, badkamermeubel, spiegel, toilet en de bijbehorende kranen. Bij de budget badkamer kiezen klanten vaak voor de producten met de laagste prijs om zoveel mogelijk te besparen. Over het algemeen gaat dat ongeveer tussen de €4000 en €5000 euro kosten. Dan heb je alles wat je nodig hebt voor een badkamer inclusief het tegelwerk.

De standaard badkamer

Een standaard badkamer is een badkamer van een standaard rijtjeshuis. Het is iets ruimer en luxer dan een budget badkamer. Een standaard kamer is dan ook een stuk duurder dan een budget badkamer. Het heeft alle basis elementen van een normale badkamer zoals een inloopdouche, badkamermeubel met spiegel, designradiator en een hangend toilet. Een standaard badkamer heeft meestal ook een vrijstaand bad of een half vrijstaand bad voor extra comfort. Een standaard badkamer kost je ongeveer tussen de €5000 en €7000

Luxe badkamer

Als je houdt van luxe en design, dan kies dan voor een luxueuze badkamer. Bij dit type badkamer zie je vaak een ruime douchecabine met luxe regendouche, een breed badkamermeubel van 120 cm of zelfs meer met waskommen en inbouw wastafelkranen. Daarnaast is er ruimte voor een designradiator, inbouwtoilet en vrijstaand bad inclusief vrijstaande badkraan.  Een luxe badkamer is niet goedkoop en niet geschikt voor mensen met een kleiner budget. Bij een luxe badkamer kies je vaak voor meest prijzige en dure producten, hierdoor lopen de kosten flink op. Een ruige schatting voor een luxe badkamer is tussen de €8000 en €10.000.

Andere kosten

Er komen uiteraard ook andere kosten bij het verbouwen van jouw badkamer. Alleen de producten aanschaffen is niet voldoende, je moet namelijk ook iemand hebben die alles installeert, tenzij je zelf heel erg handig bent. Normaal gesproken ben je ongeveer 70% van jouw budget kwijt aan materialen, de rest is arbeidskosten.

Het slopen van de badkamer

Bij het verbouwen van je badkamer moet je eerst jouw oude badkamer eruit slopen. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen of iemand inhuren. Om geld te besparen raden wij het altijd aan om dit klusje zelf op te pakken.

Elektra

Het aanleggen van elektra in de badkamer wordt doorgaans uitbesteed aan een ervaren elektricien. Als je een nieuw huis hebt, is de kans groot dat er voldoende stopcontacten en lichtpunten in de badkamer zijn en dat deze aan de nieuwste regelgeving voldoen. In andere gevallen zal de elektricien gemiddeld een dag bezig zijn om de elektriciteit in uw badkamer up-to-date te krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *