Thuis

Wat is een energielabel voor woningen?

Met een energielabel voor woningen wordt er aangegeven hoe energiezuinig een woning is. Maar er wordt ook aangegeven welke energiebesparende maatregelen er uitgevoerd kunnen worden. Het is voor jou fijn om dat allemaal te weten, dan kun je namelijk aan de slag als je iedere maand geld wil besparen. Met name oudere woningen kunnen achterstallig onderhoud hebben of niet goed voorzien zijn van isolatie. 

Dit zal je dan ook terugzien aan het energielabel. Er komen dan ook punten van verbetering op te staan hoe jij er wat aan kunt doen, bijv. dubbel glas e.d. Alleen maar goede tips zodat jij in de praktijk ook actie kunt ondernemen en dan na kunt gaan hoe je een energielabel voor woningen kunt verbeteren. Dit kun je dan ook maar beter snel doen, zodat je maandelijks veel geld over kunt houden. De andere voordelen leggen we je hieronder uit. 

Voordelen energielabel voor woningen

Er zijn altijd voordelen te benoemen als je een energielabel voor woningen hebt:

  • Je weet hoe energiezuinig je woning is. Op deze manier kun je kijken wat je er nog aan kunt verbeteren en wat je in ieder geval zo moet houden, omdat dat beter is voor de woning en je portemonnee. 
  • Je weet welke verbeterpunten er zijn voor de woning. Zo kun je het energielabel altijd verbeteren, duurzamer gaan wonen en zo gaan ook je maandlasten qua energie verder naar beneden. Er kan dus veel bespaard worden als je de verbeterpunten ook echt uit gaat voeren. Dit hoeft niet in een keer, dit kan ook met beetjes, maar dan werk je er wel naar toe om nog energiezuiniger te wonen.
  • Als je je woning wil verhuren of verkopen is het verplicht een geldig energielabel te hebben, dus altijd fijn als je deze al in je bezit hebt. Deze is tien jaar geldig, dus mocht je er nog geen hebben en toch plannen hebben om te verhuren of verkopen binnenkort, dan is het goed om er alvast mee aan de slag te gaan. Dit bespaart je later weer tijd en die zal je hard nodig hebben als je bijv. gaat verhuizen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *