Thuis

Kunststof tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn in deze tijd niet meer weg te denken. Bijna elk persoon met een tuin heeft daar wel een aantal meubelen staan, maar dat was niet altijd zo. In de jaren 60 werd er nog maar sporadisch tuinmeubilair verkocht dat gemaakt was van een metalen frame met een kussen erop. Maar met de introductie van kunststof veranderde het tuinmeubelen landschap. Deze kunststof buitenmeubelen waren namelijk 100% weerbestendig, vroegen weinig onderhoud, hadden een redelijke prijs en ze waren heel licht. Vanaf de jaren 80 werden de eerste 100% kunststof stoelen geproduceerd. Hierna volgden de eerste merken die het product in tuinmeubelen industrie gingen introduceren.

Innovaties op het gebied van kunststof tuinmeubelen

In de hedendaagse tijd worden tuinmeubelen veelal gemaakt van polypropyleen (PP). Dit is een thermoplastisch polymeer, met andere woorden een kunststof materiaal dat bij een hogere temperatuur zacht wordt. De afgelopen jaren wordt deze ‘PP’ verbeterd en dat komt mede door verschillende innovaties. Zo worden er materialen toegevoegd om voor betere UV-bescherming te zorgen, maar er wordt ook gebruik gemaakt van twee soorten kunststof om te zorgen dat het materiaal harder of juist zachter wordt. Verder wordt er door leveranciers steeds meer gekeken naar het gebruik van de meubels. Zo worden tafelbladen en armleggers mat gemaakt, of er komt een beschermlaag overheen, zodat er geen krassen ontstaan.

Kunststof tuinmeubelen kopen?

Tegenwoordig kan je in allerlei winkels kunststof tuinmeubelen kopen, maar bij STRcollectieshop hebben ze naar mijn mening de mooiste collectie liggen. Je kan op de website allerlei tuinmeubelen bestellen zoals: kunststof stoelen, tafels, barkrukken, loungesets en nog veel meer. Deze meubilair zijn ook in verschillende vormen, kleuren en uitvoeringen te bestellen. Het voordeel van deze meubilair is dat het bijna niks weegt en het ook bijna geen onderhoud kost. De shop heeft goed ingespeeld op de kunststof trend en is daarom zeker een bezoekje waard wanneer je jouw tuin zomer klaar gaat maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *